Nyitókép: Taro Hama @ e-kamakura/Getty Images

Komoly helyzet alakult ki a pozsonyi nemzetközi repülőtéren

Infostart / MTI
2024. július 31. 12:07
Bombafenyegetés miatt ideiglenesen felfüggesztették a légi járatok indítását a pozsonyi nemzetközi repülőtéren (BTS), az érkező repülőgépeket továbbra is fogadja a légikikötő.

A beérkezett bombafenyegetés miatt szerdán, nem sokkal reggel kilenc óra előtt kiürítették a pozsonyi repülőtér teljes terminálját, és felfüggesztették a járatok indítását – közölte Veronbika Demovicová, a BTS szóvivője.

A repülőtéren a rendőrség pirotechnikai szakértői kezdtek ellenőrzést, ennek befejezéséig a járatok indítása szünetelni fog. A repülőtérre érkező járatokat a korlátozás csak részben érinti, a gépek leszállhatnak, ám az utasaiknak a fedélzeten kell várakozniuk a rendőrségi ellenőrzés végéig. Ez jelenleg a SmartWings, a Ryanair és a Mavi Gok légitársaságok összesen 5 járatát érinti.

Frissítés: a bombariadó dél körül ért véget, robbanószert nem találtak - közölte a repülőtér sajtószolgálata. Az utasok visszatérhettek a terminálra és a személyzet is elkezdte a munkát. A bombariadó 6 érkező és 9 induló járat esetében okozott késést.