Nyitókép: Forrás: Pixabay

Újabb szabotázsakció Franciaországban – káosz jöhet a távközlésben

Infostart
2024. július 29. 13:10
Az éjszaka folyamán Franciaországnak újabb szabotázsakciókkal kellett szembenéznie, az ország hat régiójában hajnali 1 és 3 óra között több távközlési szolgáltató kábeleit vágták el. Párizs és az olimpia nem érintett.

Az olimpiai játékok idején az ország infrastruktúrája elleni legújabb támadás során az éjszaka folyamán több, a szélessávú szolgáltatást biztosító optikai kábelt is elvágtak Franciaország déli és keleti régióiban – írja a Bloomberg alapján a Portfolio.

A szabotázsakciókban miatti szolgáltatáskiesés érinti a vezetékes telefonvonalakat és a mobiltelefonokat, a francia SFR és a Bouygues telefonszolgáltatókat is célba vették. Az érintett régiók közé tartoznak: Hérault, Bouches-du-Rhône, Oise, Meuse, Drôme és Aude – írja a Le Parisien.

Marina Ferrari digitális ügyekért felelős államtitkár elítélte a támadásokat, és közölte, hogy mozgósítottak a megrongált vezetékek mielőbbi helyreállítására.

Öt vezetéket vágtak el az éjszaka folyamán, már dolgoznak a javításon – közölte a francia távközlési szolgáltató szóvivője. Más szolgáltatók, köztük az Iliad SA's Free és a Netalis is elárulta, hogy érintettek a szabotázsakcióban. Nicolas Guillaume, a Netalis vezérigazgatója elmondta, hogy a távközlési vállalat hétfőn kora reggel sikeresen átirányította a forgalmat a tartalék hálózatokra.

Az olimpiai játékoknak ezen a héten otthont adó Párizs és magukat a játékokat kiszolgáló összeköttetések ebben a szabotázsakcióban nem voltak érintettek – közölte az olimpia távközlési partnerének, az Orange SA-nak a szóvivője.