Nyitókép: zapatisthack/Getty Images

Robbanás történt Németország legnagyobb vegyipari üzemében

Infostart
2024. július 29. 18:03
Hétfő délután robbanást történt Ludwigshafenben, a BASF vegyipari vállalat legnagyobb üzemében.

A vállalat sajtóközleményt adott ki a balesetről, amely szerint robbanás történt, majd tűz ütött ki a BASF ludwigshafeni telephelyének déli részén, 15-en megsérültek a balesetben – számolt be róla a német Bild alapján a Portfolio. Az üzem területén terjedő fekete, sűrű füstről felvételeket is megosztottak a közösségi médiában:

A tűzesetet jelentették a rendőrségen is, a hatóságok jelenleg vizsgálják a robbanás okát. Magát a tüzet órákon belül sikeresen megfékezték, jelenleg megfigyelők ellenőrzik a levegő szennyezettségét, miközben a településen veszélyjelzés van érvényben a sűrű füst miatt.

A közelben lévő lakosságot az ablakok és ajtók bezárására, a légkondicionálók és levegőcserélő berendezések kikapcsolására szólították fel.

A vállalat Németország egyik legrégebbi vegyipari vállalkozása, a céget 1865-ben alapították Mannheimben. A vállalat nevéhez fűződik a Haber-Bosch szintézis első ipari alkalmazása ammónia előállítására. A központ Ludwigshafenben található, a legnagyobb, 39 ezer embert foglalkoztató üzemmel egyetemben.