Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Váratlan halál Németország legmagasabb hegyén

Infostart / MTI
2024. július 22. 15:25
Villámcsapás következtében meghalt egy tinédzser túrázó, többen pedig megsérültek vasárnap Németország legmagasabb hegyén, a Zugspitzén, ahol pénteken egy hegymászó is életét vesztette; az ország északi részén egy hattagú család szenvedett villámcsapást.

A rendőrségi jelentés szerint a Zugspitzén vasárnap történt baleset áldozata, egy 18 éves német fiatalember két társával a 2962 méter magas dél-németországi hegycsúcsot megmászva éppen visszafelé tartott a 80 méterrel lejjebb lévő kötélpálya-állomás felé, amikor villámcsapás érte őket.

A tinédzser halálos sérüléseket szenvedett, társait a krízisintervenciós szolgálat ápolja. A környéket érő gyakori villámcsapások miatt a mentési munkálatokat csak késéssel tudták folytatni - közölte a rendőrség.

Villámcsapás miatt aznap egy hatfős család tagjai is megsérültek Észak-Németországban,

a Brémától nyugatra fekvő Delmenhorst egyik városi parkjában. A sérültek közül egy gyermeket és egy tinédzsert újra kellett éleszteni, állapotuk kritikus. A család többi tagját szintén kórházban ápolják.

A Zugspitzén történt másik halálos baleset áldozata egy 43 éves hegymászó. A férfi pénteken egy társával együtt mászott fel a hegyen a Höllental-völgyből, amikor megcsúszott és több mint háromszáz métert zuhant a mélybe. Holttestét az időjárási körülmények miatt csak szombat reggel találták meg.

Villámcsapás oltotta ki egy 22 éves túrázó életét vasárnap Ausztriában is, a tiroli Alpokban. A férfi anyjával és a testvérével kirándult 2300 méteres magasságban, amikor kitört a vihar. Családtagjai egy sziklakiszögellés alatt kerestek menedéket, ő azonban a szabad ég alatt maradt és belécsapott egy villám. Az újraélesztésére tett kísérletek nem sikerültek.