Nyitókép: Forrás: Twitter

Kényszerleszállást hajtott végre Oroszországban egy San Franciscóba tartó gép

Infostart / MTI
2024. július 19. 10:36
Kényszerleszállást hajtott végre péntekre virradó éjjel Oroszországban az Air India Újdelhiből San Franciscóba közlekedő járata, miután a raktérben működésbe lépett egy füstérzékelő.

Az indiai légitársaság közleménye szerint a Boeing 777-es repülőgép pilótái a lehetséges probléma miatt elővigyázatosságból a repülőút megszakítása mellett döntöttek, és leszálltak a szibériai Krasznojarszk nemzetközi repülőterén.

Az orosz polgári légiközlekedési ügynökség azt közölte, hogy a leszállás után átvizsgált repülőgépen nem észlelték tűz vagy füst nyomait.

A járat 19 fős személyzetét szállodákba szállították, 225 utasa azonban egyelőre még a repülőtér nemzetközi indulási területén tartózkodik.

A repülőtér tájékoztatása szerint hatósági engedélyeket már megszerezték a járat pótlására, az utasokat pedig pénteken egy Mumbaiból induló repülőgép szállítja tovább az Egyesült Államokba.

Tavaly júniusban az Air India egyik Boeing gépe ugyanezen az útvonalon hajtott végre kényszerleszállást műszaki hiba miatt. A járat utasait akkor az észak-oroszországi Magadan repülőterén helyezték el rögtönzött szállásokon, az Air India egy nappal később küldött repülőgépet a szerencsétlenül járt utasokért.

Az ukrajnai háború miatt sok külföldi légitársaság elkerüli az orosz légteret, illetve a nyugati szankciókra adott válaszul Moszkva sokukat kitiltotta onnan, ám az Air India továbbra is használja ezeket a légi útvonalakat.