Nyitókép: Unsplash

Semmiségnek tűnő dologért végeztek ki nyilvánosan egy férfit Észak-Koreában

Infostart
2024. június 28. 12:40
Mindössze annyi volt a férfi bűne, hogy K-popot hallgatott és dél-koreai filmeket nézett, ez azonban ütközik az ország szigorú törvényeivel.

Egy nyilvánosságra hozott dél-koreai minisztériumi riport alapján nyilvánosan kivégeztek egy férfit Észak-Koreában, amiért vétett a törvény ellen, ami megtiltja az úgynevezett reakciós ideológia fogyasztását és terjesztését - írja a The Guardian híradása nyomán a 24.hu.

A brit lap beszámolója szerint mindössze annyi volt a férfi bűne, hogy dél-koreai filmeket nézett, és zenéket, köztük K-popot hallgatott. A riport 649 észak-koreai disszidens vallomásán alapul, akik közül az egyik elmondása szerint a férfit még 2022-ben végezték ki, miután a hatóságok kiderítették, hogy

meghallgatott 70 dél-koreai dalt és megnézett 3 dél-koreai filmet, amiket ezután terjesztett is.

Arra nem tér ki a híradás, hogy milyen módon hajtották végre a kivégzést.

Még 2020-ban fogadták el Észak-Koreában a törvényt, amit a férfi megsértett, és ami az életbe lépése óta az élet legáltalánosabb területein nehezíti meg az ország lakosainak életét. Eszerint például illegális az esküvőkön a menyasszonyoknak fehér ruhát hordani, tiltja a napszemüveg viselését, de boros pohárból inni is szigorúan tilos. Az indoklás szerint ezek dél-koreai szokások, használatuk pedig elősegíti a dél-koreai és nyugati kultúrszennyezést.