Nyitókép: Getty Images

Újabb bosszantó Boeing-hiba borzolta az utasok kedélyeit

Infostart
2024. június 12. 14:12
Műszaki probléma miatt Új-Fundland partjaitól kellett visszafordítani egy utasszállító repülőgépet Londonba, így 7400 kilométert repültek az utasok mindhiába.

Hétfőn műszaki hiba miatt vissza kellett fordítani a British Airways Londonból Houstonba tartó 195-ös járatát. A Boeing 787 Dreamliner utasszállító repülőgép csaknem félórás késéssel szállt fel, és öt órával később érte el Új-Fundland partjait, ám onnan vissza kellett fordulnia – írja a hvg.hu.

A Business Insider értesülése szerint a repülőgép négy órával később ért vissza Londonba, összesen 7400 kilométert megtéve. A British Airways szóvivője közölte:

elővigyázatosságból, egy kisebb műszaki hiba miatt kellett visszafordulnia a gépnek az Atlanti-óceán másik feléről.

A légitársaság kárpótlásul az érintett utasok összes költségét megtérítette, valamint szobát is foglalt nekik egy szállodában. Valamennyi utas jegyet kapott a következő, Houstonba tartó járatra.

A lap azt írja, racionális döntés született, ugyanis a British Airways karbantartói a Heathrow-i repülőtéren dolgoznak, így logikusabb volt a visszafordítás, mint a kanadai landolás.

Az utóbbi időben történtek más hasonló esetek, tavaly decemberben például a Delta Air Lines amerikai légitársaság három repülőgépet is küldött az Új-Fundlandon található Labrador katonai bázisra, hogy hazahozza az ott rekedt utasokat. Ebben az esetben is műszaki hiba miatt kellett kényszerleszállást végrehajtani. A 270 utast egy laktanyán szállásolták el.

Idén májusban pedig az Air France Párizsból Seattle-be tartó járatával az alig nyolcezer fő által lakott kanadai Iqaluitból kellett kimenteni az utasokat.