Nyitókép: Pixabay

Ezúttal egy bírónő esett ki az ablakon Moszkvában

Infostart
2024. június 12. 10:19
Natalija Larina az orosz vezetés ellenségeinek megbüntetéséről és az FSZB pártfogásáról vált híressé. A hatóságok nem tartják kizártnak, hogy átverés áldozataként követhetett el öngyilkosságot.

A nyomozók a többi között azt a felvetést is ellenőrzik, hogy a nő nagy összeget veszített „telefonos csalók” jóvoltából. Nem sokkal halála előtt rendőrségi feljelentést tett azok után, hogy ismeretlenek meggyőzték: menekítse át banki betétjét egy másik számlára, mert a sajátját olyan emberek veszélyeztetik, akik megtakarítását az ukrán fegyveres erők támogatására próbálják majd átutalni - írja a Daily Mail híradása nyomán az Index.

Larina bedőlt a minden alapot nélkülöző átverésnek, és egymillió rubelt, valamivel több mint négymillió forintot utalt át egy anonim számlára. Bottal üthette a pénz nyomát. Nem ő a csalás egyetlen áldozata. Az elmúlt hónapokban sok oroszt tettek lóvá hasonló figyelmeztetéssel.

A bírónőt nagyon felzaklatta, hogy átverték, ezért egy búcsúüzenet után véget vetett az életének

- írják. Azonban sem az öngyilkosságot, sem az odáig vezető utat hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.

Natalija Larina több mint tizenöt évig volt bíró, halála hónapokkal azután történt, hogy váratlanul felmondott a Taganszkij bíróságon, ahol nagy horderejű ügyek kötődtek a nevéhez. Az ő utasítására helyezték 2015-ben előzetes letartóztatásba Pjotr Pavlenszkij művészt, aki politikai tiltakozása jeleként felgyújtotta az FSZB Lubjanka téri épületének bejárati ajtaját. Korábban a keményvonalas bolsevikok ellen hozott szigorú ítéleteket. A közlekedési minisztérium tisztviselőjét, Vladimir Makarovot lánya szexuális zaklatása ügyében ítélte el.