Nyitókép: MTI/AP/DPA/Uwe Anspach

Súlyos állapotban a pénteken Mannheimben nyakon szúrt rendőr - sokkoló videó

Infostart
2024. június 1. 17:22
Hatan sebesültek meg a támadásban.

Rendőrök, tűzoltók és mentők lepték el Mannheim belvárosát pénteken. A helyszínelés órákig tartott, a szemtanúkat sokkolták a történtek. A kordonok mögött összegyűlt emberek egymásnak mesélték, hogy mit láttak, néhány perccel korábban ugyanis brutális támadás történt – írja a hirado.hu. A piactéren a Pax Europa mozgalom standjánál egy iszlámellenes politikus akart beszédet tartani, amit élőben közvetítettek az interneten. A közvetítés azonban váratlan fordulatot vett, amikor egy fekete dzsekis férfi késsel támadt rá Németország egyik legismertebb iszlámellenes aktivistájára, Michael Stürzenbergerre.

A terrortámadás egyik súlyos sebesültje Michael Stürzenberger konzervatív politikus, aki részt vett a Pax Europa polgári mozgalom találkozóján a német város központjában.

A támadás mindössze néhány másodpercig tartott, a férfi mégis hat embert megsebesített. A támadó több emberrel is dulakodott, majd miután kiszabadult közülük, rátámadt a rendőrre, akit hátulról a nyakán szúrt meg. A szakállas férfi vérengzését végül csak az egyik helyszínen intézkedő rendőrnek sikerült megállítania, aki rálőtt a merénylőre.

Michael Stürzenbergert azonnal meg kellett műteni, miután a lábán és a fején is megszúrta a késelő. Munkatársai szerint a beavatkozás jól sikerült, és az aktivista nincs életveszélyben. A nyakán megsebesített rendőrt viszont válságos állapotban szállították kórházba.

A Der Spiegel arról írt, hogy a gyanúsított a 25 éves Sulaiman A., aki 2013-ban vándorolt be Afganisztánból Németországba, és Mannheimtől mintegy 40 kilométerre, Hessenben élt. Péntek este a rendőrök átkutatták a lakását. A német belügyminiszter közölte: ha a vizsgálat iszlamista indítékot mutat ki, az újból felhívja a figyelmet az iszlamista erőszakos cselekmények veszélyeire.