Nyitókép: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

Kijev kész Ukrajna teljes férfilakosságát besorozni

Infostart
2023. augusztus 17. 07:57
Az ukrán parlament, a Verhovna Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának helyettes vezetője szerint egyelőre nincs szükség arra, hogy minden embert besorozzanak, de ha ilyen szükség lesz, akkor mindenki hadba vonul.

A negyedik mozgósítási hullám esetén minden férfi háborúba megy – jelentette ki Jehor Csernyev, a Verhovna Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának helyettes vezetője – írja az Index.

Az ukrán vezető elmondása szerint Ukrajnában mozgósítás zajlik, amely négy hullámot irányoz elő.

„Egyelőre nincs szükség arra, hogy minden embert besorozzanak, de ha ilyen szükség lesz, mindenki hadba vonul.”

Arra a kérdésre, hogy reális-e, hogy minden besorozott férfinak háborúba kell vonulnia, azt mondta, hogy minden attól függ, hogy meddig tart ez a háború, és hogy az Orosz Föderáció mennyi erőforrást vet be a folytatásához.

Minden attól függ, hogy meddig tart ez a háború, és hogy az Orosz Föderáció részéről mennyi erőforrást vonnak be – mondta Csernyev. A képviselő szerin, ha Ukrajnát az államiság elvesztésének valós veszélye fenyegeti, akkor mindenkit behívnak, hiszen minden ember kötelessége megvédeni a hazáját.

„A mai napig azonban nem beszélünk erről a lehetőségről. Megvan az erőforrásunk arra, hogy megfékezzük az oroszokat Ukrajna keleti és déli részén” – tette hozzá a képviselő.