Nyitókép: Pixabay

Döbbenetes ok miatt csapott össze egy német és egy olasz miniszter

Infostart
2023. július 23. 17:57
Karl Lauterbach olaszországi nyaralásán érdekes következtetésre jutott, és ezt nem hagyta szó nélkül az olasz idegenforgalmi miniszter.

Mély nyomot hagyott a német egészségügyi miniszterben Olaszországban töltött szabadsága. A rendkívüli hőség Karl Lauterbachot "rendkívüli" Twitter-üzenetekre késztette. Néhány nappal ezelőtt a toszkánai Sienából azt üzente, hogy a hőség ellen az embereknek a templomokba kell "menekülniük". Nem sokkal később pedig a csaknem negyvenfokos hőség nyomán Bolognából "twitterezve" úgy értékelte, hogy a klímaválság miatt az olaszországi idegenforgalomnak nincs jövője. Az olasz idegenforgalmi miniszter meglehetősen zokon vette Lauterbach üzenetét.

A Frankfurter Allgemenie Zeitung című lap és több német hírportál által nyilvánosságra hozott üzenetében miniszter az olaszországi hőséget "különlegesnek" nevezte.

"Ha mindez így folytatódik tovább, ezeknek a nyaralóhelyeknek hosszú távon nem lesz jövőjük.

A klímaváltozás tönkreteszi Dél-Európát. Egy korszak véget ér" – írta Karl Lauterbach, és üzenetében a német Helmholtz Környezetvédelmi Kutatóintézet adataira hivatkozott.

Több sem kellett az olasz idegenforgalmi miniszternek, aki szinte azonnal reagált az üzenetre. Először is "köszönetet" mondott a német miniszternek, amiért azt az Olaszországot választotta utazásának helyszínéül, amely mindig is honfitársai kedvenc nyaralóhelye volt..

."Olaszország nagyon örülne, ha Karl Lauterbach a jövőben is nálunk töltené szabadságát"

– fogalmazott Daniela Santanchè. – Természetesen alig várjuk, hogy Lauterbach urat újból üdvözölhessük."

"Biztosak vagyunk abban, hogy a németek a jövőben is nagyra értékelik Olaszországot szabadságuk eltöltésének helyszíneként" - tette hozzá. Santanché hangsúlyozta azt is, hogy az olasz emberek tudatában vannak a klímaváltozásnak, ami nem csak Dél-Európát, de az egész bolygót érinti.

Szakértők szerint az idegenforgalom ebben az évben is virágzik Olaszországban, akárcsak a koronavírus-járvány előtt, sőt még nagyobb mértékben. A legnépszerűbb utazási helyszíneken szállást szinte lehetetlen találni.

Az olasz miniszter asszony üzenetében elhangzottakat közvetve megerősítették a német szövetségi statisztikai hivatal legfrissebb adatai. Ezek szerint az elmúlt évben kimagaslóan – egyben "holtversenyben" – Olaszország és Ausztria volt a németek legnépszerűbb nyaralóhelye, jócskán megelőzve Spanyolországot és Franciaországot.