Nyitókép: MTI/Komka Péter

Súlyos bírság vár az ukrán menekültek egy részére

Infostart
2023. július 19. 20:50
Kellemetlen meglepetések várják azokat az ukrán állampolgárokat Lengyelországban, akik az odahaza megszokott módon viselkednek és nincsenek tekintettel az idegen ország törvényeire - írja a progroshi.news.

Azok a menekültek például, akik az Ukrajnában megszokott módon mennek az erdőkbe gombát vagy gyümölcsöket, gyógynövényeket gyűjteni akár 46 ezer hrivnyát meghaladó összegű bírságot is „begyűjthetnek” - írja a Kárpáthír.

Lengyelországban ugyanis hatósági engedély szükséges az ilyen erdei tevékenységhez. Már amennyiben ezt természetvédelmi területen folytatják.

Nem szabad olyan bogyók gyűjtéséhez szolgáló segédeszközöket használni, amilyenekkel odahaza szabadon ügyködhettek az erdők látogatói.

A lengyel hatóság azokat a szülőket is megbünteti, akik felügyelet nélkül hagyják 7 évesnél kisebb gyermeküket, ha alkoholt fogyasztanak a kiskorúak jelenlétében. 16 540 hrivnyának (150 ezer forint) megfelelő pénzbírság szabható ki azokra, akik az úttesten, a vasúti sínek mentén vagy a kerékpárutakon sétálgatnak a gyermekükkel.

Ha pedig úgy mennek ki közterületre a kutyájukkal, hogy az nem visel szájkosarat 4132 hrivnyát (37 ezer forint) érő bírságra számíthatnak.