Nyitókép: JIM HOLLANDER

Kórházba került az izraeli miniszterelnök

Infostart
2023. július 15. 21:28
Kórházba kellett vinni Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, miután szombaton szédülni kezdett. A miniszterelnöki hivatal szerint a kormányfő kiszáradhatott.

A 73 éves kormányfő továbbra is az izraeli Sheba Kórházban marad, ahol további vizsgálatoknak vetették alá – írja az AP hírügynökség alapján az Index.

A kórházzal közös közleményben a miniszterelnöki iroda közölte, hogy Netanjahu pénteken a Galileai-tengernél nyaralt, ahol a nyári hőség miatt szombaton enyhe szédülést kezdett érezni. Orvosa utasította, hogy menjen a Tel-Avivhoz közeli Sheba Kórházba, amely jó félórányira van Netanjahu tengerparti rezidenciájától.

Az előzetes vizsgálatok normális eredménnyel zárultak, és semmi rendelleneset nem találtak

– áll a közleményben. Hozzátették, az elsődleges információk szerint kiszáradásról van szó. A közlemény szerint az orvosok azt javasolták a miniszterelnöknek, hogy további vizsgálatok céljából maradjon a kórházban.

A The Guardian beszámolója alapján Netanjahu a kórházba szállítása után nem sokkal videóüzenetben tudatta a világgal, hogy a pénteki akciója „nem volt jó ötlet”, de most már „nagyon jól érzi magát” – teszi hozzá a Telex. A videóban köszönetet mondott az orvosi csapatnak és a nyilvánosságnak a támogató üzenetekért.

A 73 éves Netanjahu Izrael leghosszabb ideje hivatalban lévő vezetője, megszakításokkal már 15 éve vezeti országot.