Nyitókép: Sam Wasson/Getty Images

Másnapos lehetett a Rust fegyvermestere a halálos lövés napján

Infostart
2023. június 15. 07:05
Hannah Gutierrez-Reed állítólag már korábban is viselkedett nem megfelelő módon a forgatáson, de ügyvédei szerint az ügyészség nem megfelelően kezeli a helyzetet.

A fegyvermester a forgatási napokat megelőző estéken ivott a vádak szerint: az ügyész azzal gyanúsítja, hogy másnapos lehetett akkor is, amikor éles töltényt tett az Alec Baldwin kezébe adott pisztolyba - írja a Sky News.

A fegyver később a Halyna Hutchins operatőr halálával járó balesethez vezetett.

A vádat pénteken hozták nyilvánosságra, válaszul a Gutierrez-Reed ügyvédei által a múlt hónapban benyújtott indítványra, amely a gondatlanságból elkövetett emberölés vádjának elutasítását kívánta elérni.

Az ügyészek azzal vádolják a fegyvermestert, hogy korábban is felelőtlenül viselkedett, és azzal érveltek, hogy mindenki érdekét szolgálná, ha ezért "végre felelősségre vonnák".

Jason Bowles, Gutierrez-Reed ügyvédje szerint az ügyészség rosszul kezelte az ügyet.

"Az ügy annyira gyenge lábakon áll, hogy most már a Hannah-t érintő karaktergyilkossághoz folyamodnak. Az ügyészség, úgy tűnik, felhagyott az igazságszolgáltatás és a tényleges igazság feltárásának gondolatával" - mondta Bowles az Associated Pressnek.

A fegyvermestert augusztusban hallgatják meg, ekkor derül ki, tovább lehet-e lépni ügyében.

A következő 60 napon belül dönt az ügyészség arról is, hogy a fegyverszakértői vizsgálati eredménye indokolja-e, hogy ismételten vádat emeljenek Alec Baldwin ellen.

A színész 2021 októberében a Rust című film új-mexikói forgatásán egy próba során Halyna Hutchins operatőrre fogta a fegyvert, amikor az elsült, megölve őt és megsebesítve a film rendezőjét, Joel Souzát.

A gondatlanságból elkövetett emberölés vádját, amellyel Baldwint - aki a film producere is volt - gyanúsították, áprilisban már ejtette egyszer a bíróság.