Nyitókép: Dimitrije Goll

Titkos orosz fegyverraktárra bukkantak az ukránok

Infostart / MTI
2023. június 5. 20:36
Több mint tíz tonna orosz fegyvert és lőszert találtak egy Harkiv megyei rejtett depóban.

Az ukrán Állami Nyomozó Iroda (DBR) munkatársai újabb, több mint tíz tonna lőszert és légvédelmi fegyvereket tartalmazó rejtett orosz lerakatot fedeztek fel a kelet-ukrajnai Harkiv megye ukrán ellenőrzés alá visszavett részében- A hatalmas arzenált már nem volt idejük magukkal vinni a területet korábban megszálló orosz katonáknak, amikor akénytelenek voltak visszavonulni.

A rejtett raktárra Velikij Burluk település térségében egy erdősávban bukkantak az ukránok. Itt páncéltörő gránátokat, különféle aknákat, gránátvetőket, nagy robbanóerejű tölteteket, különböző kaliberű lőszereket dobozokban, valamint kazettás lőszereket találtak.

A fegyverek össztömege az Állami Nyomozó Iroda szerint több mint tíz tonna. Emellett az orosz csapatok otthagytak egy irányított páncéltörő rakétát és egy ZU-23-as típusú légelhárító ágyút is - közölte a DBR. A nyomozóhatóság megjegyezte, hogy hadműveleti információk szerint a fegyverek az orosz hadsereg egyik gépesített lövészezredéhez tartoztak. Hozzáfűzte, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) lefoglalta az összes fegyvert, és előkészíti azokat átadásra az ukrán fegyveres erők egyik dandárjának.

Címképünk illusztráció