Nyitókép: Selcuk Acar/Anadolu Agency/Getty Images

Megszólalt a taxis, akivel Harryék menekültek

Infostart
2023. május 18. 08:30
A férfi egy nagyjából tízperces úton szállította a hercegi párt, akik láthatóan idegesek voltak az őket üldöző fotósok miatt.

Egy manhattani rendőrörsnél vette fel Harryt és Meghant a taxis, Sukhcharn Singh, aki Sonny név alatt nyilatkozott a BBC-nek. A herceg szóvivője szerint közel katasztrofális és könyörtelen üldözésnek voltak kitéve a pár tagjai - Sonny ugyanakkor nem tapasztalt igazi veszélyt abban a rövid időszakban, amíg vele utazott Harry és felesége.

"A 67. utcában voltam, amikor egy testőr leintett, a következő pillanatban pedig Harry herceg és felesége beugrott a taxiba. Elállt előttünk egy kukásautó, aztán megjelentek a paparazzók és elkezdtek fotózni" - emlékezett vissza. Harry és Meghan éppen megosztották volna vele úti céljukat, amikor a biztonsági őr telefonált nekik, hogy térjenek vissza a rendőrőrsre.

"Idegesnek tűntek, mintha egész nap üldözték volna őket. A testőrük azonban kontrollálta a helyzetet" - mondta a taxis.

Korábban a hercegi pár szóvivője azt közölte, kedd este Harry herceg és felesége majdnem katasztrófába torkoló üldöztetésben részesült. A New York-i rendőrség megerősítette az incidenst, úgy fogalmazva, hogy számos fotós "kihívás elé állította a közlekedésüket".

A pár egy díjátadó ünnepségen - a Ms Foundation Women of Vision Awards - vett részt New Yorkban Meghan édesanyjával, Doria Raglanddel együtt. Amikor távozásuk után üldözőbe vették őket, a szóvivő szerint megpróbáltak menedéket keresni a paparazzók elől egy manhattani rendőrőrsre menve - itt vette fel őket később a nyilatkozó taxis, aki szerint amíg autójában ültek, nem voltak veszélyben.

"Szerintem ez az egész túlzás, ne lássunk bele többet a kelleténél. New York a legbiztonságosabb hely, rendőrök állnak minden sarkon. Nincs okunk félni" - mondta, majd később hozzátette: az az üldözés, amire Harryék utalhattak, azelőtt kellett, hogy történjen, hogy hozzá beszálltak volna.

A lesifotósok akkor nem voltak agresszívak, amikor ő szállította a párt: tartották a távolságot, de valóban követték őket.

A hercegi párt szimpatikusnak találta: mint elmondta, kedvesen búcsúztak tőle és a nevét is megkérdezték. A rövid útért a testőr fizetett neki, szép borravalót hagyva: 50 dollárt kapott. A taxis egyébként hozzászokott már a híreségek szállításához: azt mondta, Keith Richards is utazott már vele.