Nyitókép: Pixabay

Forradalmi változás jön a McDonald'sokban

Infostart
2023. február 17. 15:17
Növényi alapú „csirkefalatkákkal” bővíti kínálatát Németországban a gyorsétteremlánc.

A chicagói székhelyű óriásvállalat a Beyond Meat élelmiszeripari vállalkozással közösen fejlesztette ki az új ételt. A McPlant Nuggets fantázianevű falatkák borsóból, kukoricából és búzából készülnek, melyet tempuratésztába mártanak, majd forró olajban kisütnek – írja a hirado.hu.

Az étel a második növényi alapú az amerikai óriás kínálatában. A cég bizonyos éttermeiben 2021 óta kapható a McPlant Burger, melynek árusítását szintén bevezetik Németországban. A vállalat illetékesei szerint a növényi alapú termékek skálájának további szélesítése a vásárlói visszajelzésektől függ.

Az Egyesült Államokban nagyobb a bizalmatlanság az új termékek iránt, mint Európában. „Ennyi, 28 éven át volt McDonald’s-szezonbérletem, de most már hivatalosan is átállok a Wendy’s oldalára” – írta egy felhasználó az AP hírügynökség Twitteren közzétett cikke alá.

„Ha a McDonald’sba megyek, azzal a szándékkal teszem, hogy pocsék gyorskaját egyek. Ha egészségesen akarok étkezni, akkor rendelek egy salátát, vagy inkább készítek otthon valamit frissen” – vélekedett egy másik hozzászóló.