Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik pool/Mihail Mecel

Vlagyimir Putyin lánya fontos megbízást kapott

Infostart
2022. július 13. 14:45
Az orosz államfő kisebbik lányát azzal bízták meg, hogy próbáljon megoldásokat találni a nyugati import helyettesítésére. Az orosz vállalatok kétharmada ugyanis kisebb vagy nagyobb mértékben a nyugati behozataltól függ.

Katyerina Tyihonova, azaz Jekatyerina Putyina annak a moszkvai testületnek az egyik vezetője lett, amely a nyugati importot próbálja helyettesíteni – írja a napi.hu. A portál a Moscow Times értesülésére hivatkozva megállapítja, hogy egyre nagyobb problémát jelent Oroszországban a nyugati embargó. Az ukrajnai hadjárat megindítása miatt bevezetett büntető intézkedések miatt gyakorlatilag összeomlott a behozatal, ami helyenként áruhiányt is okoz.

A nemrég létrehozott bizottság két társelnöke Putyina, illetve az orosz ipari vezetők és vállalkozók szervezetének (RSPP) vezetője, Alekszander Sokin. Az általuk irányított apparátus törvényjavaslatokat készít elő, digitális szolgáltatásokat nyújt és megosztja a legjobb vállalati gyakorlatokat.

Az embargó azoknál a cégeknél okozza a legnagyobb gondokat, amelyek Nyugatról importált alkatrészeket, alapanyagokat, eszközöket használtak eddig. A moszkvai jegybank szerint az importkiesés az orosz vállalatok kétharmadát sújtja.

Vlagyimir Putyin soha nem volt hajlandó sem cáfolni, sem megerősíteni, hogy az 1968-ban, Drezdában született Katyerina Tyihonova a lánya lenne. Mindenesetre az Egyesült Államok ellene és a nála két évvel idősebb nővére, Marija Voroncova (Marija Putyina) ellen is tiltó rendelkezéseket hozott, válaszul Oroszország Ukrajna elleni inváziójára.