Nyitókép: Russian Defence Ministry / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Az amerikai hírszerzés szerint nem szuperálnak az orosz rakéták

Infostart
2022. március 25. 09:48
Azt állítják, hogy az Ukrajnában bevetett precíziós rakétáinak akár a 60 százaléka kilövés után meghibásodik – tudta meg Reuters.

A most napvilágot látott hírszerzési információ segíthet megmagyarázni, hogy Oroszország miért nem tudta elérni a sokak által alapvetőnek tartott célokat az egy hónappal ezelőtt kezdődött inváziója alatt, köztük például Ukrajna légierejének semlegesítését – írja a londoni székhelyű hírügynökség, amit a Portfolio szemlézett.

A Reutersnek nyilatkozó amerikai tisztviselők nem szolgáltak bizonyítékokkal az általuk megosztott információk alátámasztására, és nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan mi a rakéták magas arányú meghibásodásának az oka. A magas meghibásodási arányt a kilövési hibáktól kezdve a becsapódáskor fel nem robbanó rakétákig, sok minden okozhatja.

Az Egyesült Államok becslése szerint Oroszország kudarcba fulladó rakétatámadásainak aránya napról napra változik, ez a kilőtt rakéták típusától függ, és néha meghaladhatja az 50 százalékot, két forrás szerint volt, hogy elérte a 60 százalékot.

A Kreml és az orosz védelmi minisztérium nem reagált a hírügynökség megkeresésre.