Nyitókép: Lukasz Kochanek/Getty Images

Megszólalt az ukrajnai harcokban elhunyt Kis Sándor özvegye

Infostart
2022. február 28. 12:14
Férje tíz éve szolgált az ukrán hadseregben, egy rakéta becsapódása következtében hunyt el 29 évesen, két kisfiút hagyott hátra. Feleségének egy kórház halottasházában 12 holttest közül kellett azonosítania.

Megszólalt a Borsnak az ukrán-orosz háború magyar származású hősi halottjának felesége. A hadiözvegy maga jelentette be a közösségi profilján, hogy a tengerészként szolgáló Kis Sándor elesett a csatában. A 29 éves Kis Sándor egy rakéta becsapódása következtében hunyt el. A hősi halott özvegye elmondta: fontosnak tartja, hogy az egész világ megismerje férje történetét.

Kiderült, hogy a férfi tíz éve katona az ukrán hadseregben, az orosz megszállás alatt a Krím-félszigeten tartózkodott. A terrorellenes alakulat tagja volt. „A férjem a hivatásának tekintette a katonaságot. Az életét áldozta a hazáért” – mondta az özvegy.

„Néhány perccel a rakétatámadás előtt beszéltünk vele. Amikor a robbanás bekövetkezett, próbáltam Sándort telefonon hívni, de nem lehetett” – mesélte.

A halottak listáján nem találták a nevét, a sebesülteket ápoló kórházban leküldték a halottasházba. 12 holttest – köztük nők – közül azonosította. Kis Sándor a dél-ukrajnai Ocsakov városát védte, amikor életét vesztette, két kisfiút hagyott hátra.

„Büszke vagyok a férjemre! – mondta az asszony. – Hiszek a gyermekeim szép jövőjében, a jobb életében, ugyanakkor mérhetetlenül fáj, hogy a fiaink apa nélkül fognak felnőni. A háború tönkretette az életünket, és elvette a hitvesemet.”