Nyitókép: Stanislav Kozliuk

Egy lvivi sörfőzde Molotov-koktélok készítésére gyűjt

Infostart
2022. február 28. 09:50
A Pravda nevet viselő főzde nemcsak arra buzdítja követőit a közösségi médiában, hogy adományozzanak az ukrán hadseregnek, de arra is, hogy Molotov-koktél készítésére alkalmas alapanyagokat szállítsanak be hozzájuk.

"A szabadságunk forog kockán" – írták az Instagramon, ahol azt is követőik tudomására hozták, hogy nem most szembesülnek először olyan helyzettel, amelyben ennek a fegyvernek a használata is felmerül lehetőségként.

"Sokan írtatok hozzászólásokat a koktélok tervezésének javításával kapcsolatosan. Köszönjük! Ne feledjétek, bár nem vagyunk nagy sörfőzde, de profik igen, ráadásul sokat kutatunk! Nem csak elméletben – sokan vannak köztünk, akik megéltük a 2014-es véres utcai tüntetéseket, amelyek megbuktatták az exelnököt, aki jelenleg Oroszországban bujkál. A gyakorlat segít!" – írja a Euronews cikke.

Vasárnap a sörgyár azt is közzétette, hogy városszerte több helyen megnyitottak meg olyan helyeket, ahol fenyegetés esetén az emberek menedéket találnak. Ingyen teát és kávét kínálnak a katonáknak, a rendőrségnek és a Nemzeti Gárdának.

"Oroszország és Fehéroroszország polgárait nem szolgáljuk ki.

Ha van nálad fegyver, kérlek, hagyd a biztonsági szolgálatunknál, és kifelé menet visszaadják neked" – írták a menedékek működéséről.

Kijevben a hétvégén hasonló menedékekben húzta meg magát a lakosság egy része – mélygarázsokba és metróállomásokba bújtak orosz támadásra számítva.