Nyitókép: Pascal Le Segretain/Getty Images

Sean Penn az orosz invázióról forgat dokumentumfilmet Ukrajnában

Infostart
2022. február 25. 10:45
A 61 éves színész-rendező ukrajnai tartózkodását órákkal az invázió kezdetét követően megerősítették, a VICE Studios számára készíti filmjét.

Az Oscar-díjas színészt csütörtökön Kijevben, az elnöki hivatalban tartott sajtótájékoztatón fotózták le, a képet később az Ukrán Egyesített Erők Műveleti Sajtószolgálata osztotta meg. Penn látható volt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Instagram-sztorijában is az NBC cikke szerint.

Penn nem először jár Ukrajnában: a politikai aktivistaként is ismert színész tavaly novemberben azért utazott az országba, hogy találkozzon a hadsereg tagjaival az Oroszország által támogatott donyecki szeparatisták elleni frontvonal közelében. Az Ukrán Egyesített Erők Műveleti Sajtószolgálata erről az útról is megosztott egy fotót korábban, amelyen a színész az ukrán fegyveres erők tagjaival beszélget.

Sean Penn 2015 októberében interjút készített Joaquín "El Chapo" Guzmán drogbáróval a Rolling Stone számára. Hónapokkal később a színész a CBS-nek adott interjújában elismerte, hogy a "cikk megbukott", mert nem váltott ki vitát az amerikaiak erkölcsi bűnrészességéről az országban előforduló, kábítószerrel kapcsolatos utcai erőszakban.

Az NBC kérdésekkel fordult a VICE-hoz, hogy többet tudjon meg a most készülő dokumentumfilmről, illetve megpróbálta elérni Sean Penn sajtósát is kommentárért, de nem járt sikerrel.