Nyitókép: Suhaimi Abdullah/Getty Images

Kitört a Covid-pánik: háromezer embert zártak a kabinjába az óceánjárón

Infostart
2021. július 15. 17:27
Egy utas pozitív koronavírus-tesztet produkált Szingapúrnál.

A Genting Cruise Line hajótársaság World Dream nevű óceánjárója egy három éjszakás kirándulásra ment Szingapúr közelében, 3000 fővel a fedélzeten, amikor kedden az egyik utasról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Az utas a felszállást megelőzően elvégzett egy antigéntesztet, ami negatív lett, de az út során a kontaktkutatás felderítette, hogy közeli kapcsolatban volt az utazás előtt egy megerősített koronavírusos beteggel. Az utast azonnal izolálták és letesztelték, ami pozitív eredményt adott – írja a Portfolio.

A hajó utasait hajnali egy órakor a szobáikba parancsolták, csak a legénység nélkülözhetetlen munkát végző tagjai mozoghattak a fedélzeten. A hajón 1646 utas és 1249 főnyi személyzet tartózkodott. Az utasok a szobájukba zárva maradtak egészen addig, amíg szerda este elhagyhatták a hajót.

A fertőzött személy utastársai negatív teszteket produkáltak, de a többi utastól elkülönítve hagyták el az óceánjárót. A fertőzött utassal nem érintkezőktől azt kérték, hogy töltsenek ki egy nyomtatványt és gyorstesztre kötelezik őket a kikötő épületében.

A World Dream 2020 novemberében indult újra, eddig 103 utat teljesítettek 130 ezer utassal, és ez volt az első koronavírusos eset.