Nyitókép: Yui Mok - WPA Pool/Getty Images

Megható dolog hozhatta mégis össze Harry és Vilmos herceget

Infostart
2021. július 3. 06:00
Nem került sor a két évnyi "háborúskodást" lezáró nagy békülésre nagyapjuk, Fülöp herceg temetésén, de úgy tűnik, megtörtént egy későbbi alkalommal.

Úgy tűnik, a Diana hercegné hatvanadik születésnapjára készített szobor avatóján, július 1-jén tört meg a jég: az ünnepelt fiai leplezték le az alkotást, méghozzá közös erővel. Az édesanyjukra emlékező hercegek egymás oldalán, hatalmas mosollyal az arcukon érkeztek meg a Kensington-palota kertjébe, ez arra enged következtetni, hogy végre elásták a csatabárdot - írta a Blikk.

"Emlékezzünk a szeretetére, erejére és jellemére. Azokra a tulajdonságaira, amelyekkel a világ minden táján a jót szolgálta, és számtalan életet változtatott meg. Reméljük, a szobor örökre az élete és az öröksége szimbólumaként szolgál majd. Köszönjük mindazoknak, akik életben tartják édesanyánk emlékét" – idézte Harry és Vilmos szavait a BBC.

Az új bronzszobor a Diana emlékére szentelt kertben (korábbi nevén az "Elmerült kertben" - Sunken Garden) a Kensington-palotában. Ian Rank-Broadley alkotása a hercegnőt ábrázolja, három gyermekkel körülvéve – ezzel jelezve munkájának "egyetemességét és generációs hatását". Rövid nyírt haja, öltözködési stílusa és arcvonásai életének utolsó időszakán alapulnak. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)