Moszkvában online közvetítenek temetéseket

Infostart
2020. május 6. 21:20
Az orosz temetkezési iparág halad a korral: átkerült a virtuális térbe. A koronavírus-járvány okozta elhalálozások számának növekedésével a vállalkozók az interneten élőben közvetített temetkezéseket szerveznek.

Az országszerte alkalmazott szigorú intézkedésekkel a koronavírus-járvány drasztikusan megváltoztatta az oroszok életét, de még a halálukat is, írta a The Moscow Times.

Számos orosz városban a temetők bezártak, hogy elsősorban az idősebb embereket otthon maradásra ösztönözzék, ezzel is csökkentve a fertőzés terjedésének sebességét. Április 9. óta a moszkvai temetők látogatását csak a temetések idejére engedélyezték.

Mivel Moszkva az oroszországi koronavírus-járvány epicentruma lett, temetkezési cégek egy része a technológia felé fordult. Megteremtődött annak a lehetősége, hogy a gyászolók virtuálisan vegyenek részt a temetéseken.

„Az önkéntes karanténrendszer bevezetése után jelentősen megnőtt a kereslet az ilyesfajta szolgáltatások iránt” – mondta Artyom Jemikov, a legnagyobb moszkvai temetkezési vállalat, a Ritual vezetője a Vedomosztyi című üzleti napilapnak. Hozzátette: az egyes temetéseken részt vevők száma átlagosan ötvenről hétre-nyolcra csökkent.

A Ritual ráérzett a megnövekedett igényre az online temetkezési közvetítések bevezetésével. Lehetővé tette az emberek számára, hogy otthonukban gyászolhassanak.

A társaság több mint 100 temetést közvetített élőben az elmúlt egy hónapban. Minden gyászoló kap egy egyedi linket, hogy zárt platformon megtekinthesse az élő közvetítésű ceremóniát. A sugárzást külön költség nélkül biztosítják, és az emberek továbbra is személyesen vehetnek részt a temetésen, ha akarják.