Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Daniez Perez

Megrázó részletek a kútba zuhant kisfiú haláláról

Infostart
2019. január 27. 13:23
Több sérülést is szenvedett a gyermek a zuhanás közben, ez derül ki a boncolási jegyzőkönyvből.

Már zuhanás közben súlyos sérüléseket szenvedett az a kétéves spanyol kisfiú, aki január 13-án esett bele egy szűk, 25 centi átmérőjű kútba Andalúziában, Totalán város közelében, egy hegyvidéki területen, ahol a család kirándult - számol be a tragédia újabb részleteiről a hétvégén közzétett előzetes boncolási eredmények alapján az Euronews.

A gyermek teste a zuhanás közben a kút sziklás falának csapódott. A fiú a talpára érkezett a becsapódáskor, keze a feje fölé, a magasba emelve voltak, így azt feltételezik, hogy a zuhanás gyors volt, a sziklafalnak csapódások nem lassították azt.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a kétéves Julen Rosello élettelen testét szombat hajnalban, fél kettő előtt öt perccel találták meg a mentőcsapatok 71 méterrel a föld alatt.

A mentési munkálatokat kezdettől fogva rendkívül nehéz körülmények lassították, mivel megműveletlen, sziklás területről van szó, ahol ráadásul attól is kellett tartani, hogy beomlik a kút, amelybe a gyermek beleesett. A földterület egyedi adottságai miatt több alkalommal kellett módosítani a mentési stratégiát.

José Rosello (b) és Vicky Garcia a dél-spanyolországi Totalán település közelében kútba zuhant kétéves spanyol kisfiú, Julen Rosello szülei a gyermekükért tartott virrasztáson Totalánban. MTI/EPA-EFE/Daniez Perez

A spanyol csendőrség nyomozást indított annak kiderítésére, hogy a kutat illegálisan fúrták-e, ugyanis a helyi önkormányzat állítja: nem adott engedélyt.

A fúrást végző cég vezetője viszont úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy szabályos megrendelés alapján dolgoztak, a munka végeztével pedig az előírásoknak megfelelően lezárták a kútnyílást.

A kisfiú szülei 2017-ban már elveszítették egyik gyereküket, akkor hároméves fiuk szívbetegségben hunyt el.