Marin Skenderovic tájékoztatása szerint a Monte nevű étterem mellett még több mint 30 vendéglátóhelyet tartott ajánlásra méltónak a világ talán legismertebb étteremkalauza.
A tíz dubrovniki, tizenkét zágrábi, illetve további tizenkét isztriai étterem ajánlása és az első Michelin-csillag nemcsak a horvát gasztronómia és ezen keresztül a teljes turisztikai kínálat nemzetközi szintű minőségét ismeri el, de további fejlesztésekre is ösztönöz - mutatott rá a szakember.
Hozzáfűzte, hogy a horvát gasztronómia minden bizonnyal annak is köszönheti ezt a nemzetközi elismerést, hogy az éttermek egész évben friss élelmiszer-alapanyagokat felhasználva, vonzó és változatos ételeket kínálnak. A továbbfejlődéshez ugyanakkor szükség van az oktatás megerősítésére, a fiatalok érdeklődésének felkeltésére a gasztronómia iránt, és arra, hogy még többen vállalkozzanak minőségi élelmiszerek termelésére Horvátországban.