Tovább bénítja Németországot a sztrájk

InfoRádió / MTI
2008. március 6. 12:40
Több német tartományban és Berlinben is folytatódott a német közalkalmazottak figyelmeztető sztrájkja. Az érdekképviseleti szövetség 8 százalékos béremelést követel, a munkáltatók viszont 5 százalékot ajánlottak a következő két évre.

A Ver.di szakszervezeti szövetség közlése szerint a munkabeszüntetés jellege régiónként különbözik, vagyis minden tartományban más ágazatokra terjed ki.

Bajorországban, Baden-Würtembergben, Hessenben és Szászországban a sztrájk elsősorban a hivatalokat, a kórházakat, az állami óvodákat, illetve bölcsődéket, továbbá a szemétszállítást érintette, Berlinben ugyanakkor - immár a második nap - szinte teljesen megbénult a városi közlekedés.

Néhány járat kivételével továbbra sem közlekedtek az autóbuszok és a villamosok, és nem járt a földalatti vasút sem. A munkabeszüntetés ezúttal nem érintette a repülőtereket.

Az érdekképviseleti szövetség 8 százalékos béremelést követel, a munkáltatók viszont 5 százalékot ajánlottak a következő két évre azzal a feltétellel, hogy meghosszabbítják a munkaidőt.