Dávid Ibolya John McCainnel találkozott Washingtonban

InfoRádió / MTI
2008. február 7. 17:44
Dávid Ibolya MDF-elnök a csütörtöki washingtoni nemzeti imareggelin találkozott John McCain republikánus szenátorral, aki arról biztosította, hogy elnökjelölti kampányában "figyel a Magyarország számára oly fontos délkelet-európai térség biztonságára, különösen Koszovó jövőjére".

Dávid Ibolya gratulált az immár a republikánus elnökjelölt-aspiránsok éllovasának számító McCainnek kampánysikereihez. A szenátor azt mondta, hogy a küzdelem még korántsem ért véget, és kampánya fontos részét képezik a nemzetközi kérdések.

A pártelnök ugyancsak beszélt Nancy Pelosival, az amerikai képviselőház demokrata párti elnökével, akivel röviden szót váltottak a vízumkérdésről. "Komoly előrelépés várható az idén, mindketten reményünket fejeztük ki, hogy Magyarország már 2008-ban rákerül a vízummentes országok listájára" - mondta az MDF elnöke.

Pelosi reményét fejezte ki, hogy Tom Lantos a közeljövőben átveheti a magas magyar állami kitüntetést. (Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön személyesen adta volna át a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét Tom Lantosnak, de a demokrata kongresszusi képviselő megromlott egészségi állapota miatt az esemény elmaradt).

Dávid Ibolya először vett részt az 1953 óta évente megrendezett ökumenikus imareggelin, amelyen a washingtoni törvényhozás több vezetője és tagja, számos nemzetközi vendég vallási hovatartozástól és pártállástól függetlenül közösen imádkozott az együvé tartozásért, a békéért.