A britek bizony nem spórolnak semmin

Infostart
2007. december 24. 12:16
A britek idén decemberben alaposan kiköltekezték magukat. A kereskedelmi forgalom a hó végére eléri a 33 milliárd fontot, s ennek egy harmadát karácsonyi ajándékokra költötte a szigetország 60 millió főnyi lakossága.

Átlagban minden brit tíz másiknak ad kisebb-nagyobb karácsonyi ajándékot, ugyanakkor be kell szerezni az ünnepi jó falatokat, a hangulatemelő italokat, meg a karácsonyfát is.

Az átlag angol tizenöt órát töltött ajándékvásárlással. Ment a pénz és sokan bankhitelből költötték. Nagy-Britannia lakossága 10 milliárd font hitelt halmozott fel az idei karácsonyon. Villogtak a plasztikkártyák.

Az elektronika ez évben is vezetett az ajándéktárgyak tekintetében, de nem panaszkodhat a ruhaipar és jól ment a borosoknak meg a csokoládéboltoknak is.

Olcsó, és nem ráz

Mit találnak a piacon azok, akik valamiféle nem túl drága, de ötletes különlegességgel változatosabbá akarják tenni az ajándékozást?

Ízléstelenségekből nincs hiány, feltalálták például a páros szappant: a fehér színűnek a felirata "arc", a fekete színűneé: "ülep".

De az angol találékonyság azért nem áll meg ezen az alpári szinten. Kapható habfürdő-gyártó gép: kis szerkezet, amit a kád szélére lehet erősíteni és gombnyomásra ontja a fürdővízbe az illatos habot. Szerencsére nem hálózati árammal, hanem elemmel működik.

Láttam a boltokban 720 forintnak megfelelő összegért szudoku Rubik-kockát, színek helyett számokkal, olcsó ajándék a festőkészlet plusz kávésbögre is. A készlet segítségével bárki megfestheti, tehetségének megfelelően, a bögréje mintáját, díszítését.

Bögresztriptíz, csúzlimalac

Bögrékről szólva: ízléstelen ötletekért a bögregyárosok sem mennek a szomszédba. Ajánlatuk olyan bögre, amelynek az oldalán csábos hölgy vagy izmos ifjú látható - ágyékkötőben. Ha a forró kávét vagy teát betölti valaki, akkor az ágyékkötő a hő hatására eltűnik. Házi sztriptíz.

Milyen ötletes kiegészítő-ajándékot vehetünk a gyereknek, ha már megkapta a komputerjátékot vagy a biciklit, esetleg mindkettőt? Repülő, rózsaszín malackát. Ez beleépített, gumis csúzlitechnikával működik, átrepül a szobán, s mivel plüssből van, testi sérülést nem okoz.

Sztriptíz, malacka, habfürdő-gép? Azért egy új papucs, egy új fürdőköpeny se rossz ajándék, no meg a változatosság kedvéért: tíz nap üdülés a Bahama-szigetek valamelyik tengerparti luxushoteljében.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást