Hazaviszik a Wizz Air Rómában rekedt utasait

InfoRádió / MTI
2007. december 22. 15:17
A római Ciampino repülőtéren maradt a Wizz Air 174 utasa, mivel a magyar fapados légitársaság péntek délelőtt váratlanul törölte katowicei járatát. Azóta a Wizz Air bejelentette: délután öt órakor érkeznek meg a római utasok Katowice repülőterére.

Az utasok - akik között kisgyermekek és idős emberek is vannak - ellátás nélkül a repülőtéren töltötték a szombatra virradóra éjszakát, és kétségbeesésükben az olasz lapok szerkesztőségeihez fordultak a.

Tiltakozásuk hatására a repülőtér igazgatója előbb felajánlotta nekik a szállodai elhelyezés lehetőségét, az utasok azonban ezt elutasították, mert abban reménykedtek, hogy elutazhatnak.

Erre azt a választ kapták, hogy ugyan a rendelkezésükre bocsáthatnak egy repülőgépet, de az nem tudna leszállni Katowicében a rossz időjárási viszonyok miatt. Ezt követően többen hazatelefonáltak, és kiderült, hogy Katowicében verőfényes napsütés van.

A Wizz Air szóvivője elmondta: Dél-Lengyelországban az időjárási viszonyok miatt három napja nincs légiközlekedés, és nem csak Katowicében, hanem a kitérő repülőtéren, Krakkóban sem tudnak a repülőgépek leszállni.

Kázmér Natasa szerint az olasz repülőtérrel együttműködve mindent megtettek az utasok érdekében: megfelelő tájékoztatás, étellel és itallal történő ellátás, telefonálás, lehetőség szerint más járat igénybevétele és szálláslehetőség.

Utóbb a Wizz Air bejelentette: délután öt órakor érkeznek meg a római utasok Katowice repülőterére.