Kiengedték a házi őrizetből a volt pakisztáni kormányfőt

Infostart
2007. november 9. 18:36
A pakisztáni hivatalos szervek közlése szerint megszüntették Benazir Bhutto ellenzéki vezető házi őrizetét. A volt kormányfő többször is megpróbálta elhagyni a házát, ám az azt őrző fegyveresek megakadályozták.

A hivatalos szervek bejelentése szerint megszűnt Benazír Bhutto volt pakisztáni kormányfő házi őrizete. A hazájába nemrég visszatért ellenzéki vezető korábban többször megpróbálta elhagyni a házát, ám ebben az őrizetére kirendelt fegyveresek megakadályozták.

A politikus azt mondta az őt támogatóknak, hogy nem szeretné, ha Pakisztán Irak sorsára jutna. Amikor először próbált meg távozni a következőket mondta a rendőrségnek: "Álljatok félre az utamból. A nővéreitek vagyunk. Apám az életét áldozta értetek és ezért a nemzetért".

Benazír Bhutto a brit SkyNews teelvízió helyszínen tartózkodó tudósítójának elmondta: közölte az őt őrző rendőrökkel, hogy nem velük van vitája, ám ennek ellenére nem engedték ki a házból.

"Reménykedem, ugyanakkor nagyon félek. Féltem a népem és a támogatóimat. A rendőrség betörte a házam ablakait és nagyon megnehezíti az életem" - mondta a volt kormányfő.

Korábban a rendőrség összecsapott a Benazír Bhutto volt miniszterelnök részvételével tervezett, de betiltott ellenzéki tüntetés résztvevőivel.

A rendfenntartók gumibotokkal és könnygázzal oszlatták szét a tömeget, több tüntetőt pedig letartóztattak Ravalpindiben.