Szex és kábítószer - bíróság előtt a királyi család állítólagos zsarolója

Infostart
2007. október 29. 07:42
Már a héten a bíróság elé kerülhet az az egyik állítólagos zsaroló, aki a brit királyi család egyik tagjától próbált meg 50 ezer fontot, több mint 18 millió forintnak megfelelő összeget kicsikarni, mondván: videofelvétele van szexuális és kábítószeres ügyeiről.

A zsarolók áldozata a királyi család egyik prominens tagja, a Buckingham Palota ennek ellenére nem nyilatkozik az ügyről, mondván: az a rendőrségre tartozik.

A felvételen állítólag szexuális aktus közben látható a prominens személyiség. A zsarolók azt is állították: arról is felvételük van, hogy ugyanez az ember kokaint ad át a személyzet egyik tagjának.

A Times információi szerint a két ember augusztus 2-án vette fel a kapcsolatot a királyi házzal. Ian Strachan és társa, Sean McGuigan telefonon vette fel a kapcsolatot a királyi családdal, sőt, meghagyták a számukat is, visszahívást kérve.

Megbeszélték, hogy az egyik tanácsadó találkozik egy szállodában a két férfival, ahol megnézik a videót, átadják azt, és a két ember cserébe megkapja a kért összeget.

A királyi család azonban felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, így a találkán valójában egy beépített rendőr jelent meg. A találkozót videóra is vette a Scotland Yard, a két férfit pedig letartóztatták.

Ian Strachan ügyvédje azonban azt állítja: ügyfelének semmi köze a királyi családhoz, sosem vette fel velük a kapcsolatot, és videofelvétele sincs szexuális aktusról vagy bármiről, ami kapcsolatba hozható a kábítószerrel. Szerinte az ügy a királyi család személyzetének egyik tagjától indult el.

A 30 éves férfi egyébként egy milliárdos playboy, akinek rendszeres látogatója az elegáns partiknak, és egy hatalmas lakása is van London egyik felkapott negyedében, Cheslea-ben. Szomszédjai a brit Premier League focistái, és tagja az elegáns londoni kluboknak. Öltözéke általában makulátlan.

A Sun napilap azt nem tudta kideríteni, hogy ki lehet a zsarolás áldozata, azt azonban megtudták, hogy nem Vilmos vagy Harry herceg.