Lövöldözés egy amerikai egyetemen

Infostart
2007. szeptember 21. 15:51
Két fiatalt megsebesített egy fegyveres támadó pénteken az Egyesült Államokban található Delaware állam egyetemén. A támadó elszökött, az egyik sérült állapota súlyos, nem kizárt, hogy életveszélyes.

Egy nőt és egy férfit sebesített meg az a fegyveres támadó, aki pénteken hajnalban kezdett lövöldözni az Egyesült Államokban található Delaware állam egyetemén helyi idő szerint pénteken hajnalban.

A meglőtt nő állapota súlyos, egyes hírek szerint életveszélyes, míg a férfié stabil. Az egyetemet a lövöldözés után bezárták, az egyetem vezetése felszólította a diákokat, hogy zárkózzanak be az épületekbe.

A fegyveres a támadást követően elszökött a helyszínről, az üldözésére indult rendőröknek egyelőre nem sikerült felkutatniuk.

A rendőrség azt reméli, hogy minél hamarabb kihallgathatja a sebesült férfit. "Egyelőre nem sikerült beszélnünk vele és valószínűleg ez az egyik legfőbb oka annak, hogy a gyanúsított még mindig szökésben van" - mondta az egyetem szóvivője, Carlos Holmes.

Idén áprilisban egy ázsiai férfi 32 embert megölt, és több mint húszat megsebesített a virginiai műszaki egyetemen. Az volt a legsúlyosabb egyetemi lövöldözés az Egyesült Államok történetében.