"Szupertanári" címet kapott a gyerekeket székkel dobáló pedagógus

Infostart
2007. szeptember 20. 05:40
Kitüntetettek egy pedagógust Japánban, annak ellenére, hogy a férfi székkel dobálta meg saját tanítványait. A helyi tanügyi szervezet annak ellenére döntött az elismerés mellett, hogy a tanár ellen már többször is panaszt emeltek testi fenyítés alkalmazása miatt.

Sorozatban harmadszor választotta "szupertanárnak" a Japánban lévő Kyoto városának egyik pedagógusát a helyi tanügyi szervezet. A lépés azért keltett megütközést, mert az 52 éves férfi ellen már több panasz is érkezett testi fenyítés alkalmazása miatt.

A díjat odaítélő szervezet azzal indokolta döntését, hogy a tanár meglehetősen szigorú munkájának köszönhetően javult a gyerekek teljesítménye. Szerintük a férfi példaszerű munkát végzett a röplabdacsapattal.

A férfit egyébként 1997 és 2001 között háromszor marasztalták el tanulók fizikai megtámadása címén. Előfordult, hogy székkel dobta meg az általa edzett röplabdacsapat tagjait.

A hírügynökségi jelentések nem nevezték meg a tanárt, aki egyébként múlt pénteken felmondott a munkahelyén, miután a legutóbbi vádak óta betegszabadságon volt.

A japán iskolarendszer már jó ideje heves politikai viták színtere. Egyes politikusok a jelenleginél is keményebb fegyelmezési módszerek alkalmazását követelik a gyerekek teljesítménye növelése érdekében, mások viszont azt állítják, hogy a tanulókon már így is túl nagy a nyomás.