Kiderült, mi történt azon a végzetes estén, amikor eltűnt a kislány

Infostart
2007. augusztus 24. 11:24
Közel négy hónappal azután, hogy eltűnt a szállodai szobából, a portugál rendőrségnek sikerült percnyi pontossággal rekonstruálnia, mi is történt azon az estén, amikor a négyéves Madeleine McCann-nek nyoma veszett.

Csaknem négy hónapig tartott a portugál rendőrségnek, hogy percnyi pontossággal közzétegye: mi is történt idén május 3-án este a Praia da Luzban található apartmanban.

Az alábbiakban a The Daily Mail cikke alapján megpróbáljuk kronológiai sorrendbe állítani az eseményeket.

20 óra 30 perc: a McCann házaspár és barátaik minden este fél kilencre foglaltak le egy asztalt az apartmantól mintegy 100 méterre található étteremben, ahol közösen vacsoráztak. Miután Madeleine a nyaralás hatodik estéjén tűnt el, a család barátai azt hangsúlyozzák: bárki, aki el akarta rabolni a négyéves kislányt, kényelmesen felmérhette a család szokásait. Ennek része volt, hogy a már alvó gyerekeket félóránként rendszeresen ellenőrizték.

20 óra 40 perc: elsőként a McCann házaspár érkezik meg az étterembe. Korábban elterjedt az a később hamisnak bizonyuló feltételezés, hogy a szülők már este hét óra óta a bárként is működő helyiségben voltak, ahol a barátaikkal több üveg bort is elfogyasztottak. Később kiderült, hogy a kilencfős társaság maximum három üveg bort ivott meg.

21 óra 5 perc: Gerry McCann ellenőrizte a kislányt, akivel mindent rendben talált. A szülők személyesen ezt követően 10 órakor mentek a szobába, amikor Madeleine már eltűnt.

21 óra 15 perc: a társaság egyik tagja, Jane Tanner elmegy és megnézi a saját gyermekeit. Miközben visszatér, lát egy férfit az Ocean Club mellett, aki egy kisgyermeket visz magával. Jane Tanner később leírta a gyermek által viselt ruhát, amely megegyezett a Maddie által aznap este viselt pizsamával.

21 óra 30 perc: a család egyik barátja, Matthew Oldfield felajánlja, hogy megnézi a gyerekeket. Ahelyett azonban, hogy belépne a szobába, csak hallgatózik az ajtónál, majd miután nem hall semmit, azt feltételezve, hogy minden rendben van, elmegy.

22 óra: a szülők visszamennek a szobába, ahol észreveszik, hogy kislányuk eltűnt

A családokhoz és a barátokhoz közeli források szerint a szülőket frusztrálta, hogy nem beszélhettek nyilvánosan az aznap este történtekről, mivel a portugál törvények értelmében a szemtanúk nem nyilatkozhatnak a bűnügyekről.

Így azonban rengeteg találgatás kapott és kap szárnyra, a többi között az is többször felmerült - és a portugál rendőrség is ezt a vonalat látszik követni -, hogy a kislány már a szobában meghalt.