Egy volt kormányfő, másfélmillió euró, és a dohánycsempészek

Infostart
2007. augusztus 21. 09:43
Honnan van a kormányfőnek másfélmillió eurója bankrészvények vásárlásra? A válasz azért lehet érdekes, mert maga a kormányfő többször is kijelentette, hogy a politikán kívül mással nem foglalkozik. A választ elsősorban Montenegró polgárai várják, mivel az ország előző kormányfőjéről Milo Gyukanovicsról van szó.

Ha Montenegró előző miniszterelnöke valóban kizárólag a politikából élt, és kormányfői, esetleg képviselői fizetést kapott, akkor másfélmillió eurót nehezen tudott megtakarítani - állítja a montenegrói sajtó.

Pedig az elmúlt napokban a volt montenegrói kormányfő az elmúlt napokban másfélmillió euróért megvásárolta a legnagyobb hazai bank részvényeinek 7 százalékát. Az sem mellékes, hogy a bank többségi részvényese a volt kormányfő idősebb fivére.

Az eset kapcsán a montenegrói közvélemény azt a kérdést is felteszi hogy a volt kormányfő honnan szerezte a magánegyetemének létesítéséhez szükséges 4 millió eurót. Ezzel kapcsolatban ő azt mondta: bankhitelt vett fel.

A másfélmillió euró kapcsán azonban csak annyit mondott, hogy politikai pályafutása során egy centtel sem károsította meg az országot.

A szerb sajtó a kormányfő nevét gyakran említette a dohánymaffiával kapcsolatban, és nyílt titokként kezelte, hogy Gyukanovics elnöksége idején az olasz motorcsónakok zavartalanul, a montenegrói rendőrség szeme láttára csempészték a cigarettát az országba.

Ebből élt az egykori szerb elnök, Slobodan Milosevic fia, Marko is, azzal a különbséggel, hogy számára a csempészett cigaretta teherautókon érkezett.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást