Menekülnek a tisztek a katonai titkosszolgálattól

Infostart
2007. augusztus 13. 09:05
A terrorizmus elleni globális harc sikerét veszélyezteti, hogy tömegesen hagyják el a tisztek a brit katonai titkosszolgálatot. Az elmúlt három évben a tisztek húsz százaléka távozott.

Száznál több tiszt hagyta el a katonai titkosszolgálatot; volt, aki a magánszférát és a magasabb fizetést választotta, de volt olyan is, aki csalódott a hírszerzés vezetésével, ezért választott más munkahelyet.

A tisztek exodusa miatt pedig egy sor posztra olyan embert helyeztek, akinek sem a képzettséges, sem a tapasztalata nincs meg a munka megfelelő elvégzéséhez. "Õrnagyokat neveznek ki olyan posztokra, amelyekre alezredeseket szabadna csak" - dohogott a lapnak egy neve elhallgatását kérő forrás.

A minisztérium, hogy gátat vessen az elvándorlásnak, állítólag prémium bevezetését fontolgatja. A titkosszolgálat felmondani készülő tagjait 50 ezer font (74 ezer euró) kifizetésével próbálnák rávenni arra, három évvel hosszabbítsák meg szerződésüket.

A brit védelmi minisztérium szóvivője nem kívánt megjegyzést fűzni az újság értesüléseihez, de azt elismerte, hogy a tárca igyekszik visszaszorítani a hírszerzéstől kilépők magas számát, és azon van, hogy megtartsa a szolgálat munkatársait.