Hat év börtönt kapott a filmsztár

Infostart
2007. július 31. 10:56
Hat év börtönre ítélte egy bíróság India egyik legünnepeltebb színészét, Sanjay Duttot. A művészt - aki még fellebbezhet az ítélet ellen - azzal vádolják, hogy fegyvereket vásárolt azoktól, akik 1993-ban bombatámadást hajtottak végre Mumbai (a korábbi Bombay) ellen.

Nem jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte egy bíróság az egyik legnevesebb indiai színészt. Sanjay Dutt ellen az a vád, hogy fegyvereket vásárolt a Mumbai (korábbi nevén Bombay) ellen 1993-ban bombatámadást elkövetett emberektől.

A támadás akkor 257 halálos áldozatot követelt. Az ügyben azóta száz embert ítéltek el.

A színészt felmentették az összeesküvés vádja alól, ugyanakkor első fokon bűnösnek találták puska és pisztoly illegális birtoklása miatt.

Sanjay Dutt ügyvédei indítványukban azt kérték, hogy jó magaviselet miatt a színész szabadlábon védekezhessen, ám a bíró elutasította a kérelmet.

A színész 1995 óta óvadék ellenében szabadlábon van, miután 18 hónapot már ült börtönben a vizsgálat kezdeti szakaszában.

Korábban a bíróság egy másik vádlottat próbaidőre szabadon bocsátott. Russi Mullát azzal vádolták, hogy segített a színésznek megsemmisíteni az illegális fegyvereket.