Két halálos áldozata van a görög erdőtüzeknek

InfoRádió / MTI
2007. július 26. 11:56
Két halálos áldozata van a görögországi Peloponnészoszi-félszigeten napok óta tomboló erdőtüzeknek - közölte csütörtökön a tűzoltóság. Mamúszia településen egy idős férfi, Diakofto faluban pedig egy idős asszony vesztette életét a lángokban. Egy eltűnt asszonyt még keresnek a hatóságok.

A tűz kedden keletkezett Ahaía régióban, és az erős szél, illetve a 40 Celsius-fokot meghaladó hőmérséklet miatt igen gyorsan terjedt. A lángokat azóta sem tudják megfékezni, több tucat lakóház a lángok martaléka lett.

A Peloponnészoszi-félsziget számos üdülőhelyéről turisták százait, a kolostorokból szerzeteseket menekítettek ki helikoptereken, sokan a tengerparton éjszakáztak. Az erdőtüzek miatt több déli településen szünetelt az áram- és vízellátás.

A hatóságok közlése szerint a tűzoltók csütörtökön mintegy 100 erdőtűzzel küzdenek országszerte. A legkiterjedtebb tüzek két jón-tengeri szigeten, Zákinthoszon és Kefaliníán, az égei-tengeri Híosz szigetén, az Athéntól délre fekvő Szaronikósz-öböl környékén, valamint az észak-görögországi Kasztoría és Kozáni települések közelében pusztítanak.