Lekerült a képernyőről a Tour de France

Infostart
2007. július 20. 15:55
A két német állami televíziós csatorna leállította a Tour de France kerékpáros körverseny élő közvetítését, és az eseményről csak a sporthírekben közöl összefoglalót. A döntést oka, hogy a német T-Mobile csapat kerékpárosának dopping-próbája pozitív lett.

A két német állami tévécsatorna programigazgatója sajnálatát fejezte ki, hogy a nézőket megfosztják a világ alighanem leghíresebb kerékpárversenyének folyamatos követésétől, de leszögezte, hogy a közpénzből fenntartott televízió nem vehet részt piszkos játékban.

A programigazgató ezzel utalt Patrick Sinkewitz esetére, amely országszerte megdöbbenést váltott ki. A T-Mobile versenyzőjének A mintája pozitív lett, azaz túl magas tesztoszteronszintet találtak szervezetében, és ezzel a jelek szerint betelt a pohár.

Patrick Sinkewitz korábban aláírta azt a szerződést, amelyben elkötelezte magát, hogy nem szed tiltott teljesítménynövelő szert, doppingügye ezért is esik különleges súllyal a latba, ugyanis a Tour de France-szal kapcsolatban végleg szertefoszlik a kitartásról, a becsületes kerékpárversenyről szóló legenda.

Az ARD és a ZDF tévé visszalépése a Tour de France élő közvetítésétől a jövőben súlyos anyagi veszteséget is jelent a versenynek.

A még hátralévő szakaszokról a SAT 1 kereskedelmi adó adásaiból értesülhetnek a legrészletesebben a német nézők, a csatorna vezetősége ugyanis azzal érvel, hogy Patrick Sinkewitz doppingtesztjét távolról sem az előirt szabályok szerint hajtották végre, azaz tévedés is történhetett, ezért a B próba eredményének kihirdetéséig mindenképpen folytatják az élő közvetítést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást