Itt a világ leggyilkosabb gyerekműsora - nézzen bele!

Infostart
2007. július 17. 06:24
A mártíromságot dicsérő méh vette át a harcias Mickey Mouse-ra hasonlító egérbáb szerepét a Hamász által felügyelt televíziós csatorna gyermekműsorában, a Holnap úttörőiben. A korábbi agitátort azért kellett "leváltani", mert sok kritikát kapott.

A fekete-fehér, Farfour névre hallgató egér az egyik adásban egy "zsidó összeesküvés áldozata" lett. Farfourt ugyanis egy zsidót alakító palesztin színész, aki meg akarta venni a földjét, "agyonverte".

Farfour vértanúságot szenvedett, miközben a földjét védte - mondta az adás gyermekkorú műsorvezetője, Sara.

Az "elvérzett" egér helyét egy 180 centiméter magas, Nahoul nevű méh vette át, aki az egér unokatestvéreként mutatkozott be.

Követni akarom a Farfour által kijelölt utat: az iszlám, a hősiesség és a mártíromság útját - jelentette ki a méh.

Bosszút állunk Allah ellenségein, a próféták és az ártatlan gyermekek gyilkosán - ígérte.

Az egyik epizódban az azóta megboldogult Farfourt azon kapja a tanár, hogy másol. Az egér sír, szégyenkezik. A következő jelenetben egy férfi kérdezi az egeret, hogy miért csalt.


Akaratom ellenére tettem Hazem bácsi. A zsidók lerombolták az otthonunkat, és nem találtam meg a füzetemet - védekezik az egér.

Ezután Hazem bácsi hosszas előadást tart az iszlámról. Felteszi a költői kérdést, éltek-e jobban valaha a zsidók, mint a muzulmánok fennhatósága alatt.

És a keresztények nagyobb biztonságban templomaikban és kolostoraikban? Emlékeztek Andalúziára? Ez a kedves Andalúzia egy napon visszatér -ígéri Hazem bácsi.

Emlékeztetünk benneteket kedves gyerekek, hogy az iszlám nemzet dicsőségét és civilizációját ti fogjátok helyreállítani - mondja Sara.

Egy másik részben Farfourt komoly szózatot intéz gyermekkorú nézőihez az iszlám vezető szerepéről.



Mi, a holnap úttörői állítjuk majd helyre a nemzet dicsőségét. Allah akaratával felszabadítjuk al-Akszát, Irakot, a muzulmán államokat, amelyeket gyilkosok özönlöttek el - jelenti ki az egér. Farfourt azt ígéri, hogy ellenállnak, amíg nem győznek.

Egy másik részletben azt mondja: Allah akarata, hogy ez az ország, ennek gyermekei, férfijai, női, az idősek, győzzenek.

Győzni fogunk, Bush! Győzni fogunk, Sharon! Ja, Sharon halott. Győzni fogunk, Mofaz! Mofaz távozott! Győzni fogunk, Olmert! Győzni fogunk! Győzni fogunk Condoleeza! - mondja az egér.