Ahol 42 fok van árnyékban

Infostart
2007. július 17. 06:56
A sivatagi arab országokban tapasztalható hőség alig hasonlítható a jelenlegi magyaroszágihoz, igaz, az ott élők megtanultak alkalmazkodni a körülményekhez - mondta az InfoRádiónak Tar Attila, az Egyesült Arab Emirátusokban lévő magyar követség munkatársa. Abu-Dzabiban ezekben a napokban - az évszaknak megfelelően - több mint negyven fok van árnyékban.

Mint mondta, ezeken a területeken a tenger közelsége miatt magas a páratartalom, emiatt még nehezebb elviselni a forróságot.

Abu-Dzabiban napközben 42 fok van árnyékban. Az utcára nagyon kevesen merészkednek ki ilyenkor, legfeljebb néhány autót, valamint pakisztáni és indiai vendégmunkásokat lehet látni.

Itt az élet egyik alapvető feltétele a légkondicionálás - mutatott rá Tar Attila, hozzátéve: az év több mint felében nem lehetne elviselni a meleget hűtés nélkül.

Dubaiban még légkondicionált buszmegállók is vannak. Az utasok egy zárt üvegbódéban várhatnak a szintén légkondicionált tömegközlekedési eszközökre.

Tar Attila elmondta azt is: az Egyesült Arab Emirátusokban törvény tiltja, hogy a déli órákban építkezéseken dolgoztassák az embereket.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást