Tony Blair a gitárját is vitte magával

Infostart
2007. június 27. 18:20
Szerda délután kormányfő-csere zajlott le Nagy-Britanniában. Előzetes megállapodás alapján az eddigi pénzügyminiszter, Gordon Brown váltotta fel párttársát, a hozzá hasonlóan Skóciából származó Tony Blairt a miniszterelnöki poszton. Tony Blair a képviselői mandátumáról is lemondott, de ezután sem pihen, egész embert kívánó, és - nem mellékesen - igen jól jövedelmező állást talált magának.

Szerda délután Tony Blair, neje és négy gyermeke kiköltözött a mindenkori miniszterelnök hivatallal összekötött rezidenciájából, a Downing Street tízből.

A tévéközvetítés jóvoltából az egész világ láthatta, ahogy bútorszállító kocsiba cipelik a saját tulajdonát képező berendezési tárgyakat és ingóságokat. Például több gitárt.

Tony Blair diákként rock-gitáros volt, s ennek tudatában az évek során kapott már ajándék-gitárt képviselőtársaitól, a popzenész Bonótól, a Fender gitárgyártól és Romániától is.

Gordon Brownéknak nem kellett messze hurcolkodniok
, a mindenkori pénzügyminiszter a Downing Street 11-ben lakik, ami a régi számozási rendnek köszönhetően, a szomszéd ház.

A szerdán leköszönt miniszterelnök London egyik legdrágább helyén vett új lakhelyet, több mint 360 millió forintért. Erre a környékre, a Marble Arch diadalkapuhoz közel, újabban rengeteg gazdag arab költözött be.

Tony Blair szokhat a környezethez, ha valóban elkezdi munkáját, mint az Egyesült Államok, Oroszország, az ENSZ és az EU közös közel-keleti megbízottja. Ez az állás majdnem 37 millió forintnak megfelelő évi fizetéssel jár.

Ezen felül olykor előadásokat is tarthat Blair, fellépésenként akár 75 ezer dollár gázsival.

Szerző: Sárközi Mátyás (London)