Dávid Ibolya beszélt Bush elnökkel

InfoRádió / MTI
2007. június 13. 19:27
Dávid Ibolya, az MDF elnöke Washingtonban találkozott Joe Lieberman szenátorral, akivel arról folytatott eszmecserét, hogy minden nemzet életében vannak olyan események és ügyek, amelyek összekapcsolják a különböző politikai nézetű embereket. A magyar politikus néhány szót váltott George Bush amerikai elnökkel is.

A pártelnök a kommunizmus áldozatainak tiszteletére állított emlékmű avatásán vett részt az amerikai fővárosban.

A liberális beállítottságú, független szenátor az MDF elnökének kiemelte: személy szerint nagyra becsülte a néhai Ronald Reagan (konzervatív) amerikai elnököt. Hangsúlyozta, hogy a szoborállítást kezdeményező konzervatív csoport a demokrata párti politikusok támogatását is élvezte, "mert a kommunista diktatúra elleni küzdelem közös ügy" - tájékoztatta Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője szerdán az MTI-t.

Dávid Ibolya találkozott Paula Dobriansky külügyi államtitkárral is; megbeszélésükön egyetértettek abban, hogy a nemzetközi terrorizmus ellen folyamatos fellépésre, ezenkívül a transzatlanti együttműködés szorosabbá tételére van szükség.

A keddi szoboravatás után Dávid Ibolya George Bush elnökkel is váltott néhány szót. A pártelnök köszönetet mondott az emlékműért és azért, hogy az avatáson az elnök személyesen megjelent és beszédet mondott. Bush kifejezte köszönetét, hogy a magyar parlament képviselői is Washingtonba utaztak az eseményre, és felidézte, hogy az 56-os forradalom évfordulója alkalmából tavaly Budapesten járt.