Többet tud a kádas gyilkos családja, mint amennyit elárul?

Infostart
2007. május 28. 21:34
Üres gesztusnak tartja a japán kádas gyilkos családjának bocsánatkérését a megölt angoltanárnő édesapja, aki szerint a gyanúsított hozzátartozói rejtegetnek valamit.

Lindsay Hawkert megverte, megfojtotta, majd egy homokkal teli kádba temette gyilkosa, a japán Takuja Icsihasi Tokióban.

A férfi apja, egy agysebész most az ügyet vizsgáló rendőrön keresztül küldött üzenetet a lány gyászoló családjának.

"Mikor hallottuk, mi történt a lányukkal, zavarba jöttünk és sokkot kaptunk. Nagyon sajnálatos, ami történt. Szeretnénk kifejezni bánatunkat. Reméljük, hogy a lányuk békére talált, a fiunk pedig, amilyen gyorsan csak lehet, megbűnhődik azért, amit tett" - állt az üzenetben.

Rejteget valamit?

A lány édesapját, Bill Hawkert azonban nem hatották meg az idősebb Icsihasi szavai, és biztos benne, hogy a férfi többet tud, mint amennyit elárul a rendőrségnek.

"Tudjuk, hogy az apa otthagyta a munkáját és ki sem mozdul a fényűző otthonából. A családja nem ajánlott semmilyen segítséget a fiú elfogásához" - mondta a meggyilkolt lány apja.

"Tudom, hogy védi és támogatja. Milyen ember véd egy olyan férfit, mint ez?" - fakadt ki Bill Hawker, akinek 22 éves lányát március 25-én ölte meg a japán fiatal.

Szomorú kötelesség

A férfinak hivatalosan azonosítania kellett a lányát. "Ott volt a gyönyörű, 22 éves lányom egy hideg asztalon. Tudtam, hogy ő az, mert annyira magas volt. Megérintettem a lábujjait" - emlékezett vissza könnyek között a megrázó pillanatokra az apa.

"Japán ruhát és sminket viselt. A japán temetkezési vállalkozók festették ki, de nem tudták elrejteni Icsihasi bűnének brutalitását. Gyönyörű haja volt, ami mostanra eltűnt. Egy fátyol borította a fejét" - mondta Bill Hawker.

"Az apa bocsánatkérése a fia bűnéért számomra csupán egy üres gesztus" - tette hozzá a megtört apa.

Blair ígér

Tony Blair brit miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy segít az ügyben: ráveszi a japán hatóságokat, hogy folytassák a gyilkos utáni nyomozást. Hamarosan egy brit rendőr is csatlakozik a japán illetékesekhez.

Közben a lány családja honlapot nyitott, ahol azok segítségét várják, akik esetleg látták a 28 éves Takuja Icsihasit.