Öngyilkos lett a férfi, aki feljelentette a nyitrai magyar lányt

Infostart
2007. május 24. 18:36
Öngyilkos lett az a férfi, akinek feljelentése alapján a szlovák rendőrség vádindítványt nyújtott be a Nyitrán tavaly megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig ellen.

Mint a CTK hirügynökségnek a rendőrség országos szóvivője Martin Korch megerősitette a feljelentő még május 4-én lakóhelyén, egy vágselyei ház pincéjében önkezűleg vetett véget életének.

A feljelentő kilétét a rendőrség eddig titkolta. Most már azonban tudni lehet, hogy a hamis tanúzás és a hamis eskü gyanúja miatt várhatóan bíróság elé kényszerülő Malina Hedviget a 36 éves Juraj K. jelentette fel, még tavaly novemberben.

Az öngyilkosság okai egyelőre ismeretlenek. A rendőrségi szóvivő szerint a férfi öngyilkosságának semmilyen hatása sincs az ügy kivizsgálására, jelenleg az ügyészségnek kell döntenie arról, hogy eleget tesz-e a rendőrség javaslatának, és kezdeményezi-e a birósági tárgyalást Malina Hedvig ellen.

A rendőrség hamis tanuzás és hamis eskü vádjával szeretné biróság elé küldeni a lányt, amennyiben bűnösnek találják őt, akár öt évi szabadságvesztésre is itélhetik.

Malina Hedvig továbbra is kitart eredeti állítása mellett, miszerint augusztus 25-én reggel azért verte őt meg két bőrfejű fiatalember Nyitrán, mert mobiltelefonján magyarul beszél.

A rendőrség viszonylag rövid idő alatt azzal zárta le a nyomozást, hogy az eset nem történt meg, a lány csupán kitalálta az egészet.

A diáklány védőügyvédje többször is panaszt emelt, szerinte a nyomozás során súlyos mulasztások történtek.

A sajtó egy része is megkérdőjelezte a rendőrségi vizsgálat objektivitását. Úgy tudni, Malina Hedviget csütörtökön ismét kihallgatta a nyitrai ügyészség.