Könnyes vallomás: "Volt egy esélyem a menekülésre"

Infostart
2007. május 18. 08:57
Kilenc éve tartottak fogva baloldali gerillák egy kolumbiai rendőrt, a férfinak azonban most sikerült megszöknie.

A férfi szökése után 17 napot töltött még a dzsungelben. A rendőrt a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők tartották fogva egy táborban, az esőerdőben.

Nem ő volt az egyetlen, akit túszként tartanak, állítása szerint rajta kívül csaknem 60 embert tartanak még ott, azért, hogy felhasználják őket a tárgyalások során, ha követelnek valamit.

A fogvatartottak a nap minden percében a szabadulásukra gondolnak - mondta a férfi, aki könnyek között beszélt élményeiről. "Nekem volt egy esélyem a menekülésre, és éltem vele" - mondta.

Láncra verték, összelakatolták a többiekkel

A férfit éjszakánként láncra verve tartották és összelakatolták tizenkét másik rabbal. Könnyek között beszélt arról, hogy reméli, a többieknek nem esett bántódása azért, mert ő megszökött.

Jhon Frank Pinchao beszámolója alapján újabb információkat tudtak meg a hatóságok három túszul ejtett amerikairól. Róluk utoljára 2003 februárjában érkezett egy videóüzenet. A férfi azt mondja, utoljára április 28-án látta őket, egy nappal azelőtt, hogy megszökött.

Az elmúlt években Alvaro Uribe elnöklése alatt mérséklődtek a gerillák által elkövetett erőszakos cselekedetek, köszönhetően az Egyesült Államokból érkezett segítségnek, amelynek segítségével az állam leszámolhatott a gerillákkal. A harcok és a gerillák illegális kereskedelme azonban a távoli vidékeken továbbra is folynak.