Emberáldozatra készültek a szekta tagjai

Infostart
2007. május 11. 05:44
Rohamrendőröket küldtek erősítésül Pápua Új-Guinea elzárt hegyi településére, ahol fegyverrel csaptak össze a rendfenntartók egy emberáldozatokat bemutató szekta tagjaival. A harcoknak több halálos áldozata is van.

A fekete mágia általános Pápua Új-Guineán, amelynek eldugott hegyi településein az 1930-as években láttak először fehér embert. Még ma is sokszor előfordult, hogy felakasztanak, vagy megégetnek az asszonyokat boszorkányság miatt.

A rendőrséget vasárnap küldték Morobe tartomány egyik eldugott településére, ahol a hatóságok értesülése szerint emberáldozatot mutatnak be az isteneknek.

Gyerekrablással kezdődött


A tartomány rendőrfőnöke, Augustine Wampe elmondta a helyi sajtónak, hogy az első híreket az emberáldozatról áprilisban kapták, amikor a szekta tagjai megtámadták a rendőröket, akik egy elrabolt gyerek után nyomoztak.

"Egy teljes napba telik elérni a városból a hegyi faluba, ahol a gyereket fogva tartották. Az őt kereső négy rendőrt megtámadták a falusiak" - számolt be a rendőrfőnök.

Elmondta azt is, hogy az egyik rendőr megsérült, egy másik pedig a harc közben lezuhant a szikláról.

Visszaverték a rendőröket

A falusiak visszavonulásra kényszerítették a rendőröket, majd felgyújtottak több háza, megöltek egy helybelit és feldarabolták a holttestét.

A rohamrendőrök megpróbálnak egyezkedni a szekta tagjaival. Azt akarják elérni, hogy az emberrablókat és a rendőröket megtámadókat kiadják a helybeliek, hogy bíróság elé lehessen őket állítani.