Sonka és magyar hosszabbítás Afganisztánban?

Infostart
2007. május 4. 09:58
Nyáron dönt a kormány arról, hogy a korábban vállalt két évnél tovább marad-e a magyar katonai misszió Afganisztánban.

A honvédelmi miniszter az afganisztáni Puli-Humriban, a magyar különítménynek rendezett csütörtök esti állománygyűlésen beszélt a katonai küldetés esetleges meghosszabbításáról.

Szekeres Imre erről a lehetőségről egyébként már márciusban említést tett, amikor az InfoRádió arról kérdezte, van-e esély a misszió meghosszabbítására.

"Igen van. Ez döntően majd a Magyar Köztársaság kormányának a döntésétől függ, de én kívánatosnak tartanám, hogy a civil programokat kísérjük végig a katonai jelenléttel, hogy minél nagyobb biztonságot tudjunk garantálni"- jelentette ki a honvédelmi miniszter.

Az Afganisztánban szolgáló katonák a hosszú távú tervekről most első kézből tudhatták meg, hogy a jövőben - amellett, hogy Magyarország egy tartományi újjáépítési csoport vezetésével van jelen az országban - lehetőség kínálkozik majd arra is, hogy mintegy 40 katona négy hónapig üzemeltesse a kabuli repülőteret, később pedig akár a Baglán tartományba tervezett rendőrképző központ katonai biztosítását is elvállalhatná a különítmény.

Szekeres Imre a jövőbe mutató híreken kívül egy hatalmas pápai húsvéti sonkát is vitt Afganisztánba, amelyet a magyar katonák a tervek szerint május 21-én, a Honvédelem Napján fogyasztanak el.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást